Uitzending
Vroege vogels TV - 27-1-2009

27-1-2009

Vroege vogels TV

1082 x bekeken | 0 reacties
7
Bermbunzings
Als je een bunzing ziet, is de kans groot dat hij dood is. Veel bunzingen eindigen hun leven als verkeersslachtoffer. De kadavers worden onderzocht en leveren veel informatie op over de leefwijze van deze marterachtige.

Flierefluiter
Veel vogelliefhebbers kennen ze: lokfluitjes. Maar die zijn er in soorten en maten. Verzamelaar Piet Visser heeft er een heleboel.

Overstekend wild
Rubriek met aandacht voor dieren die nog net f nog net niet te zien zijn in Nederland. Vandaag in het centrum van de belangstelling: de kleine zwaan.

Zeekracht
Fossiele brandstoffen raken op, zon en wind zijn het onvermijdelijke inititatief. Natuur & Milieu ontwikkelde samen met onder meer het architectenbureau OMA (van Rem Koolhaas) het plan Zeekracht, dat windenergie in ieder huis wil brengen. Menno zoekt uit hoe dat zit.

Beter n vogel in de tuin...
Afgelopen zaterdag vond de zesde Nationale Tuinvogeltelling plaats. Het hoe en waarom wordt toegelicht door tuinvogelconsulent Anna Kemp. En natuurlijk is Andrea benieuwd hoeveel vogels de door haar verbouwde stadstuin bezochten.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 27 januari door de VARA. Te gast was Anna Kemp. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie