Uitzending
Rondom 10 - Game over!

Game over!

Rondom 10

21-5-2011

| 1975 x bekeken | 0 reacties
8
12.000 pubers in Nederland hebben een verslaving waar hun ouders over het algemeen maar weinig van weten: online gamen. Dat blijkt deze week uit onderzoek van de Erasmus Universiteit. Het gaat om kinderen - vooral jongens - tussen de 13 en 16 jaar, die gemiddeld acht uur per dag besteden aan online spelletjes. Gevolgen: te weinig slaap, het verwaarlozen van huiswerk. En: jonge gameverslaafden hebben veel vaker last van depressies dan niet-gamende leeftijdsgenoten.

Gamen, gamen en nog eens gamen. Is het een serieus probleem dat enorme schade kan aanrichten voor een bepaalde (grote?) groep jongeren? Zijn de gamende pubers van nu de geÔsoleerde volwassenen van morgen? Wat is de rol van ouders en school - nemen zij wel genoeg verantwoordelijkheid?

Of is gamen gewoonweg een nieuwe vorm van tijdverdrijf die veel niet-gamers (ouderen?) simpelweg niet begrijpen? Maken we ons druk om niks en is er sprake van een generatiekloof?

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Game over! is uitgezonden op zaterdag 21 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie