Uitzending
Radar - 8-4-2019

8-4-2019

Radar

1822 x bekeken | 0 reacties
7
Thuiskomen en voor je deur buiten je bestelde pakket aantreffen, bezorgd door een medewerker van DHL. Het pakket had door Jan en alleman meegenomen kunnen worden. Ook komt het wel eens voor dat een pakket ontvangen is, maar wel helemaal beschadigd. Of dat een pakket nooit aangekomen is, terwijl DHL beweert van wel. Zomaar een paar van de vele klachten die Radar heeft ontvangen over postbezorger DHL. Waarom gaat het zo vaak mis? En wat gaat DHL hier aan doen?

Nieuwe richtlijn voor een hoge bloeddruk. Het is een van de meest geslikte medicijnsoorten in Nederland: bloeddrukverlagers. Nu is er een nieuwe richtlijn voor het gebruik van die bloeddrukverlagers. In Amerika is onlangs de bloeddruk om te starten met een bloeddrukverlager gedaald van bovendruk 140 naar bovendruk 130. Nederland volgt dit niet, maar heeft dus wel aanpassingen in de richtlijn gedaan. Wat zijn die aanpassingen precies? En wat betekenen die concreet voor de patiŽnt die de bloeddrukverlagers slikt en voor de arts die de patiŽnten behandelt?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 8 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie