Uitzending
Radar - 20-1-2020

20-1-2020

Radar

745 x bekeken | 0 reacties
7
Radar heeft er meer dan eens aandacht aan besteed: het medicijntekort. Al jaren zijn de voorraden niet op orde. Zo is er nu ook een zalventekort. PatiŽnten met extreme eczeem kunnen vaak maar ťťn type zalf gebruiken, omdat ze heel slecht reageren op andere soorten zalf. Een tekort van hķn zalf is dus desastreus. Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport kondigde ruim een jaar geleden in Radar een minimale medicijnenvoorraad aan, maar daar is nog niets van terechtgekomen. Sterker nog, zoals het ernaar uitziet neemt het tekort alleen maar toe. Wat is de oplossing? Minister Bruins en de KNMP, brancheorganisatie voor apothekers, reageren in de uitzending.

Het online bestellen van producten is aan de orde van de dag. De bouwmarkten zijn ook groot in het handelen via hun webshops. De laatste paar weken valt op dat er veel klachten zijn over de Gamma en Karwei, die vallen onder Intergamma. De klant staat eindeloos in de wacht, en zodra hij of zij dan iemand aan de lijn krijgt, wordt een belofte gedaan die niet wordt nagekomen. Als je klaagt via social media daarentegen word je klacht wel snel in behandeling genomen. Wat is hier aan de hand? En is klagen via de telefoon ouderwets geworden en niet meer doeltreffend?

Het was afgelopen zomer uitgebreid in het nieuws: Uitvaartverzekeraar Yarden wijzigde eenzijdig de polisvoorwaarden, waardoor 390.000 klanten van Yarden meer premie moeten gaan betalen. Yarden zegt in de financiŽle problemen te zitten en ziet geen andere oplossing. We zijn dik een half jaar verder, wat is nu de stand van zaken? Moeten Yarden-klanten deze prijsstijging betalen of komen ze in aanmerking voor compensatie? De Consumentenbond zit aan tafel en geeft uitleg.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 20 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie