Uitzending
Profiel - Dirk Scheringa

Dirk Scheringa

Profiel

4-2-2009

| 2936 x bekeken | 1 reacties
8
Irritante adverteerder
Met zijn eindeloos vele commercials voor goedkope leningen bouwde Dirk Scheringa niet alleen een reputatie op als meest irritante adverteerder; hij creŽerde er ook een miljardenbedrijf mee in persoonlijke leningen en andere bankzaken.
Wie is de ex-politieagent die van amateurboekhouder uitgroeide tot CEO of the year, en tot nummer 97 op de Quote 500 van rijkste Nederlanders, met een eigen museum en een eigen voetbalclub en -stadion?

Geldwolf in schaapskleren
Is Dirk Scheringa inderdaad een heel erg gewoon gebleven ondernemer op de Noord-Hollandse klei? Of is hij een geldwolf in schaapskleren? En: hoe overleeft hij de kredietcrisis?

Profiel
In KROís Profiel een portret van de man achter de DSB Bank, Frisia Financieringen, AZ, het Scheringa Museum voor Realisme, et cetera. Met, behalve Dirk zelf, zijn vertrekkende financiŽle man Gerrit Zalm, oud-AZ-trainer Co Adriaanse, zijn vrienden van de kaartclub en vele anderen.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Dirk Scheringa is uitgezonden op woensdag 4 februari door de KRO, de IKON en Human. Te gast waren Co Adriaanse, Dirk Scheringa en Gerrit Zalm.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie