Uitzending
Profiel - De Deurzakkers

De Deurzakkers

Profiel

25-2-2009

| 2366 x bekeken | 0 reacties
8
Op 25 februari als de kruitdampen van het carnaval net zijn opgetrokken, schetst Fons de Poel in het KRO programma Profiel het leven en de carrière van de Deurzakkers, Brabants zangduo dat al decennia lang verantwoordelijk is voor carnavalskrakers.

Zak es lekker door
Willem van Schijndel en Clemens van Bracht werkten ooit samen in een platenwinkel in Den Bosch en veroverden begin jaren 70 het zuiden met de eerste carnavalshit ‘Zak es lekker door’. Verder was Van Schijndel, jarenlang platenplugger in Hilversum, verantwoordelijk voor de ontdekking van het zangtalent Guus Meeuwis en de internationale doorbraak van de Hermes Houseband.

Volksfeest
Wat is het geheim van hun carnavalshits? Waarom is dat volksfeest vooral zo aangeslagen in het zuiden van het land? In Profiel volgt de camera beide zangers tijdens hun talrijke schnabbels in het Brabantse land. “Mijn oren zijn het belangrijkste instrument dat God me heeft gegeven”, zegt Willem van Schijndel.

Writersblock
Dit jaar had het duo opmerkelijk veel moeite met het maken van een nieuwe carnavalshit. Profiel laat zien hoe de twee worstelen met een ‘writersblock’. In het programma ook de commentaren van Guus Meeuwis en de schrijver Raymond van de Klundert (Kluun).

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel De Deurzakkers is uitgezonden op woensdag 25 februari door de KRO, de IKON en Human. Te gast waren Clemens van Bracht, Guus Meeuwis, Raymond van de Klundert en Willem van Schijndel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie