Uitzending
Profiel - Alexander Pola

Alexander Pola

Profiel

14-1-2009

| 3997 x bekeken | 0 reacties
7
Alexander Pola (1914-1992) was van oorsprong acteur. Na de oorlog ontwikkelde hij zich ook tot tekstschrijver en ging hij voor diverse omroepen werken.

Farce Majeure
In 1966 vroeg de NCRV hem voor het satirische televisieprogramma Farce majeure. Dat programma heeft veertien jaar bestaan en leverde hem mede door zijn maatschappelijke betrokkenheid grote bekendheid op. Samen met Chiem van Houweninge schreef hij voor de Vara succesvolle comedies als Ieder zijn deel, Cassata en Zeg ‘ns Aaa.

Interviews en historische fragmenten
Het KRO Profiel van Alexander Pola is samengesteld door zijn ex- Farce majeurecollega’s Jan Fillekers en Henk van der Horst. Zij spraken met zijn dochter Clairy Polak, tekstschrijver Chiem van Houweninge, televisieregisseur Nico Knapper en ex-Farce majeurecollega Ted de Braak. Daarnaast is Pola zelf te zien in historische fragmenten en interviews.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Alexander Pola is uitgezonden op woensdag 14 januari door de KRO, de IKON en Human. Te gast waren Clairy Polak, Nico Knapper, Ted de Braak en Chiem van Houweninge.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie