Uitzending
Profiel - Hans Becker

Hans Becker

Profiel

18-2-2009

| 1888 x bekeken | 0 reacties
7
Humanitas
Hans Becker (1942) is een onstuitbare organisator die de verzorgingshuizen van Humanitas in Rotterdam heeft 'opgeleukt' met restaurants, musea en een menselijker behandeling. Ferri Ronteltap portretteert Becker, een echte Rotterdammer, als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Humanitas, buitengewoon hoogleraar, humanist, realist en levensgenieter.

Ja-cultuur
Handen uit de mouwen en gewoon doen, is Beckers credo. Becker promoveerde in 2003 op het proefschrift Levenskunst op leeftijd. Hij vindt dat het zorgsysteem mensen geen verantwoordelijkheden uit handen moet nemen, maar hen juist moet stimuleren datgene te doen waar ze nog wel toe in staat zijn. Becker staat bekend om zijn ja-cultuur: alles moet in principe mogelijk zijn. Niets is volgens hem zo frustrerend als ergens te zijn waar niets mag.

Moderne circusdirecteur
Bij Becker kan in principe alles. Tegen cliŽnten wordt op al hun wensen ja gezegd en dan pas wordt gekeken hoe die wensen kunnen worden gerealiseerd. Als een moderne circusdirecteur schept hij een eigen wereld vol theatrale middelen, een huis voor allen, multicultureel en dwars door alle sociale maatschappelijke lagen heen. Plezier en geluk staan voorop en vergaderen blijft beperkt tot het hoogst noodzakelijke.

Openheid
Becker groeide op in de naoorlogse jaren van hard werken en wederopbouw. Die mentaliteit is gebleven, aangevuld met een opmerkelijke openheid.

In Profiel een portret over Hans Becker: Creator van Geluk

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Hans Becker is uitgezonden op woensdag 18 februari door de KRO, de IKON en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie