Uitzending
Profiel - Aziz Bekkaoui

Aziz Bekkaoui

Profiel

10-12-2008

| 2826 x bekeken | 0 reacties
8
Integratie/uit de gratie
Hij maakte de voorstelling ‘integratie/uit de gratie’ waarin hij de boerka verbond met de kleding van ontevreden Lonsdale-jongeren. En de ‘Hemelse Parade’: de op een processie geďnspireerde performance ter gelegenheid van de opening van museum Catharijneconvent in Utrecht. Het personeel van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam loopt in zijn kleding rond. En in Rotterdam zorgde hij ervoor dat heel de stad in pyjama naar het stadhuis kwam om er ‘te slapen met je buren’.

Breder dan mode alleen
Pas 39 jaar oud en nu al wereldberoemd. Modeontwerper Aziz Bekkaoui heeft naam gemaakt in de wereld van de ‘rich and famous’. Zelf vindt hij de catwalk niet meer interessant, liever noemt hij zich ‘artist’. Omdat zijn werk veel breder is dan mode alleen en hij commentaar wil geven op de wereld om hem heen. Zijn Marokkaanse roots helpen hem om scherp te kijken naar wat zich om hem heen afspeelt.
Inspireren en prikkelen, dat is wat hij wil en als de Marokkaanse rotjochies uit Slotervaart of Gouda daar iets mee kunnen is hem dat best. Niet meer maar ook niet minder.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Aziz Bekkaoui is uitgezonden op woensdag 10 december door de KRO, de IKON en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie