Uitzending
Podium Witteman - Met Johannes Asfaw en Charlotte Haesen

Met Johannes Asfaw en Charlotte Haesen

Podium Witteman

29-1-2017

| 2473 x bekeken | 1 reacties
6
Orkest van de Vorige Eeuw
Op initiatief van Floris Kortie heeft Podium Witteman een orkest opgericht van enkel senioren boven de 70. Uit het hele land hebben zich amateurmusici aangemeld voor dit Orkest van de Vorige Eeuw. De afgelopen maanden is er fanatiek gerepeteerd onder de leiding van de 17-jarige dirigent Johannes Asfaw. In deze uitzending zijn we getuige van het resultaat. Johannes Asfaw en het Orkest van de Vorige Eeuw spelen de ‘Italiaanse Symfonie’ van Felix Mendelssohn.

Franse Chansons
Zangeres Charlotte Haesen en het Tobalita String Quartet vormen samen het project Café des Chansons. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong Charlotte Franse chansons op de Noordermarkt in Amsterdam. Altvioliste Odile Torenbeek van het Nederlands Philharmonisch Orkest kocht daar net wat kaas toen ze Charlotte hoorde zingen. Odile werd diep geraakt door de stem van Charlotte en daarmee was het Café des Chansons geboren.

De Joodse roots van Gustav Mahler
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet speelt als regel bewerkingen van bestaande stukken. In Podium Witteman worden melodieën uit Mahlers 1ste Symfonie omgetoverd tot opzwepende Klezmermuziek! Een knipoog naar Mahlers Joodse roots.

Mike Boddé komt met een pas ontdekte foto van zijn muzikale held Frédéric Chopin

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman met de titel Met Johannes Asfaw en Charlotte Haesen werd uitgezonden op zondag 29 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie