Uitzending
Podium Witteman - 12-2-2017

12-2-2017

Podium Witteman

1640 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast: Ralph Rousseau Meulenbroeks, Alexandra Flood, Michael Wilmering, Club Classique en het Amsterdams Marionetten Theater.

Jard van Nes
Mezzosopraan Jard van Nes is een van Nederlands meest legendarische zangeressen. In 2001 nam ze afscheid van het podium, maar het publiek is haar nog lang niet vergeten. Jard van Nes had een unieke, donker gekleurde stem met een grote omvang die haar in staat stelde zowel alt als mezzopartijen te zingen. Componisten schreven stukken voor haar en in haar beste jaren was ze wereldwijd dé alt/mezzo voor de symfonieën van Mahler. Paul en Jard blikken samen terug op haar carrière.

Ralph Rousseau
Gambavirtuoos Ralph Rousseau maakt een opname met werken van Tobias Hume, een avonturier uit de 17de eeuw. In Podium Witteman vertelt hij over deze strijdlustige militair én componist.

Opera met marionetten
In Mozarts tijd was het marionettenspel razend populair. Sprookjes en operaverhalen werden uitgevoerd met levende muzikale begeleiding. Het Amsterdams Marionetten Theater houdt deze traditie springlevend. In Podium Witteman zien we Die Zauberflöte van Mozart als poppenspel. Alexandra Flood en Michael Wilmering zingen, begeleid door Club Classique

Pianiste Sophiko Simsive
De Georgische pianiste Sophiko Simsive heeft een sterke band met Nederland. Ze studeerde in Amsterdam en won in 2008 het Prinses Christina Concours. Dit jaar is ze Artist in Residence van het Grachtenfestival. In Podium Witteman speelt ze Widmung van Schumann in de bewerking van Liszt.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 12 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie