Uitzending
Podium Witteman - 22-1-2017

22-1-2017

Podium Witteman

1339 x bekeken | 0 reacties
7
Met Mischa Maisky en Peter Dijkstra

Mischa Maisky
De wereldberoemde Letse cellist Mischa Maisky komt samen met zijn zoon en dochter. Zoon Sascha speelt viool en dochter Lily piano. Maisky heeft les gehad van de legendarische Mstislav Rostropovitsj en met alle groten der aarde gespeeld. In Podium Witteman vertelt hij over zijn lange carrière en zijn liefde voor zijn muzikale kinderen. In Podium Witteman treden de drie Maisky’s op als pianotrio.

Minimal koormuziek
De 38-jarige koordirigent Peter Dijkstra heeft ondanks zijn leeftijd al een aanzienlijke carrière achter de rug – hij was jarenlang artistiek leider van het Chor des Bayerischen Rundfunks en is al sinds 2007 chefdirigent van het Zweeds Radiokoor. in augustus 2015 werd hij benoemd tot chefdirigent van het Nederlands Kamerkoor en nu is hij voor het eerst te gast in Podium Witteman. Het koor zingt een eigentijdse compositie geënt op minimal music.

Flamenco
Deze zomer kreeg de Spaanse pianist Alfonso Aroca de prijs van beste flamenco-instrumentalist. Aroca is in Nederland voor Flamenco Biënnale in Utrecht. In Podium Witteman treedt hij op met zijn kwintet, waar danser Abel Harana vast deel van uitmaakt.

Monument voor een Serenade
Het Nederlands Kamerorkest speelt o.l.v. Gordan Nikolic de geliefde Serenade voor Strijkers van Antonín Dvořák.

Mike
Het ABC van Mike Boddé is aanbeland bij de ‘G’.

In deze uitzending van Podium Witteman was Peter Dijkstra te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 22 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie