Uitzending
Podium Witteman - 1-3-2015

1-3-2015

Podium Witteman

2394 x bekeken | 0 reacties
7
Met violiste Rosanne Philippens, jong muzikaal talent van het Prinses Christina Concours, bandoneonist Carel Kraayenhof en Gregor Bak achter de piano.

Violiste Rosanne Philippens speelt muziek van Karol Szymanowski en ze vertelt over haar nieuwe cd met muziek van deze Poolse componist. Ze wordt begeleid door pianist Julien Quentin.

Het Prinses Christina Concours maakt zich al jaren sterk voor de ontwikkeling van jonge talenten. Hiervoor krijgen ze de NPO Radio 4 prijs uitgereikt op 8 maart. Drie jonge talenten die hebben deelgenomen aan het concours zijn te gast in de studio: Jorian van Nee, piano (15), Hawijch Elders, viool (16), Jan Oppelaar, cello (16). Ze slaan de handen ineen en treden op. Ook gaan we op bezoek bij marimbaspeler Jacob van Eijk.

Carel Kraayenhof Liberacion.jpg

Carel Kraayenhof vertelt over de reis die de bandoneon over de wereld heeft gemaakt, voordat die uiteindelijk in ArgentiniŽ belandde. Hij treedt op met zijn Carel Kraayenhof ensemble.

In de rubriek de Shuffle gaat huisband Fuse helemaal los met Bulgaarse volksmuziek. Spin in het web Floris Kortie neemt de muzikale actualiteit door, en pianist Gregor Bak zorgt voor muzikale ondersteuning.

Door Carel Kraayenhof en Gregor Bak werd er opgetreden in deze uitzending van Podium Witteman. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 1 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie