Uitzending
Podium Witteman - 22-2-2015

22-2-2015

Podium Witteman

2198 x bekeken | 1 reacties
7
Met het Radio Filharmonisch Orkest, violist Bob van der Ent, Maarten 't Hart, pianiste Daria van den Bercken en zangformatie Frommermann.

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt muziek van de beroemde Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone. Dirigent Karel Deseure vertelt over zijn persoonlijke band met de muziek van Morricone.

Violist Bob van der Ent is te gast en samen met schrijver Maarten ’t Hart vertelt hij over de legendarische componist en virtuoze violist Niccolò Paganini, over wie gefluisterd werd dat hij een pact met de duivel sloot.

Pianiste Daria van den Bercken en Maarten ’t Hart praten over de pianomuziek van Mozart en Daria speelt het Rondo alla Turca.

Huispianist Mike Boddé gaat in de Shuffle op avontuur met de formatie Frommermann. Zij onderzoeken de muzikale geschiedenis van het fenomeen ’boyband’. Muzikale spin in het web Floris Kortie neemt de muzikale actualiteit door.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 22 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie