Uitzending
Podium Witteman - 25-10-2015

25-10-2015

Podium Witteman

1996 x bekeken | 0 reacties
6
Met actrice Hannah Hoekstra, pianist Peter Beets, componiste Calliope Tsoupaki en schrijver Bert Natter.

Mariken van Nieumeghen
Vijfhonderd jaar geleden verscheen het beroemde verhaal over Mariken van Nieumeghen, het meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’. Deze ontroerende geschiedenis inspireerde de Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki tot de opera Mariken in de tuin der lusten. Gouden Kalf-winnares Hannah Hoekstra speelt de hoofdrol in deze duistere middeleeuwse voorloper van Alice in Wonderland. Beiden geven alvast een voorproefje van dit nieuwe werk.

Chopin en Jazz
Jazz is niet het eerste waar de meeste mensen aan denken bij de muziek van pianovirtuoos Frédéric Chopin. Maar pianist Peter Beets wel. Hij toert door Nederland met het Northern European Jazz Orchestra en bewerkingen van zijn favoriete componist Chopin. Hij spreekt over zijn liefde voor Chopin en laat horen waar diens muziek al vooruit wijst naar de jazz.

Johann Gottlieb Goldberg
Schrijver Bert Natter maakte een nieuwe roman over de mysterieuze figuur naar wie Bachs Goldbergvariaties zijn genoemd. Hij praat erover en klavecinist Menno van Delft laat muziek horen van deze Johann Gottlieb Goldberg.

Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek

In deze uitzending van Podium Witteman waren Peter Beets, Calliope Tsoupaki en Hannah Hoekstra te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 25 oktober door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie