Uitzending
Podium Witteman - 26-2-2017

26-2-2017

Podium Witteman

1132 x bekeken | 0 reacties
7
Met Aidan Mikdad, paula-majoor" class=dossierlink>Maria-Paula Majoor en Valentin Silvestrov

Matangi en Valentin Silvestrov
De Oekraïense componist Valentin Silvestrov staat centraal tijdens de eerste editie van het (UN)heard Music Festival, op 4 en 5 maart in Den Haag. Het festival voor nieuwe muziek is opgericht door het Matangi Quartet. Silvestrov is zondag te gast en de primarius van Matangi, Maria-Paul Majoor, vertelt over haar fascinatie voor deze ‘muzikale meester van de weemoed’.

Muziek en dementie
Het muziekcollectief LUDWIG is een project gestart: LUDWIG en het Brein. Onder deze paraplu organiseert Ludwig muzikale sessies met dementerende ouderen. In Podium Witteman vertellen twee leden van LUDWIG over hun bijzondere belevenissen in verzorgingstehuizen. LUDWIG speelt tot slot een vrolijke medley van klassieke hits.

Meesterpianisten
De 15-jarige pianist Aidan Mikdad liet zijn virtuoze kunsten al eerder horen in Podium Witteman. Sindsdien is het razendsnel gegaan met zijn muzikale ontwikkeling. Op 5 maart deelt hij het podium met een imposant rijtje Russische meesterpianisten, tijdens een extra jubileumconcert van de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw in Amsterdam.

Mike Boddé
Het ABC van Mike Boddé is bij de ‘i’ aanbeland.

Podium Witteman, zondag 26 februari, 18.10u op NPO 2.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 26 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie