Uitzending
Podium Witteman - 26-3-2017

26-3-2017

Podium Witteman

1135 x bekeken | 0 reacties
7
Met Katja Schuurman, Maarten Engeltjes, Hawar Tawfiq en Jan Willem Rozenboom.

Katja Schuurman
Actrice Katja Schuurman heeft speciaal voor de Boekenweek een bloemlezing samengesteld met erotische literatuur. Katja draagt in onze uitzending het gedicht “Nu Nog” van Hugo Claus voor. Op verzoek van Podium Witteman heeft Mike Boddé er muziek bij gecomponeerd. Club Classique speelt.

Countertenor Maarten Engeltjes
Maarten Engeltjes komt het schitterende “Cum dederit” van Antonio Vivaldi uitvoeren (bekend van o.a. de Bond-film Spectre). Hij doet dat samen met het door hem opgerichte Barokorkest PRJCT Amsterdam. Daarin krijgen net afgestudeerde musici de kans om met ervaren solisten en musici ervaring op te doen.

Componist en violist Hawar Tawfiq
De Iraaks-Nederlandse componist Hawar Tawfiq groeide op in een muzikaal gezin in Noord-Irak, waar hij al jong in aanraking kwam met Westerse klassieke muziek. Na zijn vlucht voor het regime van Saddam Hoessein vervolgde hij zijn studie viool en compositie in Tilburg. Daar raakte hij bevriend met Jan Willem Rozenboom, ook bekend als de pianist van Guus Meeuwis. Onlangs ging een stuk van hem in première bij de Philharmonie Zuidnederland. In Podium Witteman vertelt hij zijn verhaal.

In Podium Witteman Extra bezoekt Floris twee repetities bij Opera Forward, het festival voor innovatieve opera. Daarnaast zenden we een documentaire uit over de Operadagen Rotterdam, met speelse producties op verrassende locaties in de Maasstad.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 26 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie