Uitzending
Podium Witteman - 5-3-2017

5-3-2017

Podium Witteman

1478 x bekeken | 0 reacties
6
Met Sir John Eliot Gardiner, Henny Vrienten en Jos van Veldhoven.

Wereldberoemde Engelse dirigent bij het KCO
Dirigent Sir John Eliot Gardiner is in Nederland te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij dirigeert er o.a. muziek van Mahler, wat zelfs voor de allerberoemdste dirigenten een hele eer is. Hoe is het om te werken met een orkest dat zo’n rijke Mahlertraditie heeft? En hoe houdt hij zijn drukke dirigentenleven vol – hij is immers daarnaast ook boer.

De Nederlandse Bachvereniging met de Johannes-Passion van Bach
Nederland heeft een unieke traditie met elk jaar bijna 200 uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion. En de Nederlandse Bachvereniging is daarvan het stralende middelpunt. Maar die andere grote passie van Bach is en blijft een ondergeschoven kind: de Johannes-Passion. Dit jaar voert de Bachvereniging beide stukken uit. Artistiek leider en Bach-kenner Jos van Veldhoven zal ons invoeren in de geheimen van de Johannes.

Een liedje voor Sesamstraat
Nederlands popicoon Henny Vrienten komt op speciaal verzoek van Mike Boddé om samen met hem het liedje De Boom te zingen. Dit liedje schreef Vrienten voor de kinderserie Sesamstraat en het is een van Mike’s absolute favorieten.

Een lied voor een overleden kind
Het Amstel Quartet speelt Pavane pour une enfante défunte van Maurice Ravel, in een eigen bewerking voor vier saxofoons.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 5 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie