Uitzending
Podium Witteman - 19-2-2017

19-2-2017

Podium Witteman

1376 x bekeken | 0 reacties
6
Met Andre Heuvelman, Adrián Rodríguez van der Spoel en Daria van den Bercken

Trompettist Andre Heuvelman wil een inspiratie zijn
Andre Heuvelman overwon als kind zijn lichamelijke beperkingen en leerde trompet spelen. Nu musiceert hij op het hoogste niveau in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en deelt hij in het hele land zijn levenservaring als motivator en keynote speaker. In Podium Witteman vertelt hij zijn verhaal en speelt hij muziek van Monteverdi.

Musica Temprana speelt Zuid-Amerikaanse barokmuziek
Adrián Rodríguez van der Spoel is de oprichter en dirigent van het barokensemble Música Temprana. Adrían komt het verhaal vertellen van de Peruaanse componist José de Orejón y Aparicio, wiens bladmuziek lag opgeborgen in de kathedraal van Lima, maar op mysterieuze wijze verdween. In Podium Witteman horen we het vervolg.

Chopins Tweede Pianoconcert in kleine bezetting
De Oekraïense pianiste Anna Fedorova is sinds vorige maand een YouTube-hit. Haar optreden in Parijs met muziek van Rachmaninov kreeg 11 miljoen Likes. In Podium Witteman speelt zij het 2de pianoconcert van Frédéric Chopin, met Camerata RCO.

In deze uitzending van Podium Witteman was Daria van den Bercken te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 19 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie