Uitzending
Podium Witteman - 19-3-2017

19-3-2017

Podium Witteman

1386 x bekeken | 0 reacties
7
Paul Witteman ontvangt onder meer schrijver Geert Mak en violiste Maria Milstein.

Geert Mak over Slot Muiden
De Nederlandse schrijver Geert Mak komt vertellen over het rijke culturele leven op Slot Muiden in het midden van de 17de eeuw. Gastheer P.C. Hooft ontving bevriende schrijvers, dichters en geleerden. Nooit zijn ergens zoveel bekende Nederlandse straatnamen op één plek bijeen geweest. Men discussieerde, droeg gedichten voor en maakte muziek. La Sfera Armoniosa o.l.v. Mike Fentross brengt de muziek van die tijd weer tot leven.

Maria Milstein en Daniël Kool spelen Schubert
De carrière van de Russisch/Nederlandse violiste Maria Milstein maakt een stormachtige ontwikkeling door. Ze heeft zo jong als ze is al twee Edisons op haar naam staan, niet veel Nederlandse musici kunnen haar dat navertellen. Speciaal voor Paul Witteman speelt Maria het beroemde Ständchen van Franz Schubert samen met Daniël Kool.

Mike Boddé en Harry Sacksioni
Mike Boddé duikt de laatste afleveringen stevig in zijn verleden, zijn jeugdhelden volgen elkaar snel op. Zondag is dat de virtuoze gitarist en componist Harry Sacksioni. Mike was als jonge jongen verslaafd aan Harry’s nummer Elixer. Hij probeerde zelfs het gitaar-tokkelen te imiteren op de piano. Nu mag hij het met de meester zelf uitvoeren.

Calefax Rietkwintet speelt op verzoek van Paul muziek van de Koratisch/Servische componist Marko Tajcevic.

Fuse speelt Zweedse muziek
Fuse is net terug van een tournee door Zweden en merkt op dat de Zweedse muziek in bekendheid ver achter blijft bij die van de Scandinavische buurlanden. Geheel onterecht en daar wil Fuse wat aan gaan doen

In Podium Witteman Extra gaat Floris op audiëntie bij Pieter Corneliszoon Hooft in zijn ambtswoning op het Muiderslot. Hij spreekt met Mike Fentross over de Muiderkring. En La Sfera Armoniosa speelt de muziek die geklonken zou hebben tijdens de bijeenkomsten van deze legendarische vriendengroep rondom Hooft en Constantijn Huygens. Podium Witteman Extra is na de uitzending te zien op NPO Cultura.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 19 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie