Uitzending
Podium Witteman - 16-4-2017

16-4-2017

Podium Witteman

1913 x bekeken | 0 reacties
6
Paul Witteman ontvangt Thomas Beijer, Bart Schneemann, Klára Würtz en het Daniel Kwartet, Nederlands Blazersensemble, Camerata RCO en Fuse!

Pianist en componist Thomas Beijer is een veelzijdig kunstenaar die ook buiten de muziek actief is. Dinsdag 18 april verschijnt zijn debuutroman “Geen jalapeños”. Een verhaal over vriendschap en de vergankelijkheid van ambities. Natuurlijk speelt de klassieke muziek een belangrijke rol in dit boek. In Podium Witteman speelt Thomas Beijer met Camerata RCO een pianoconcert van Mozart.

Hoboïst Bart Schneemann komt vertellen over het programma Wonderlijke Verhalen van het Nederlands Blazers Ensemble. Een spectaculair concert met live-painting en beelden van de legendarische danser Rudolf Noureyev. Het NBE speelt muziek van Debussy en Ravel.

De Hongaars/Nederlandse pianiste Klára Würtz speelt samen met het Daniel Kwartet het flitsende Scherzo uit het Pianokwintet van Schumann.

Speciaal voor Pasen speelt Fuse muziek van Händel en de Amerikaanse componist Terry Riley. Huh, Riley? Minimal music voor Pasen? Jazeker wel! Julia van Fuse legt het uit.

In Podium Witteman Extra gaat Floris Kortie in gesprek met debuutschrijver Thomas Beijer over een van zijn andere grote passies: de Spaanse muziek. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPOCultura na de reguliere uitzending van Podium Witteman.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Bart Schneemann en Thomas Beijer te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 16 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie