Uitzending
Podium Witteman - 23-4-2017

23-4-2017

Podium Witteman

1258 x bekeken | 1 reacties
7
Paul Witteman ontvangt blokfluitist Erik Bosgraaf, componist Theo Loevendie en operazangeres Annett Andriesen

Concert voor blokfluit en barokorkest
De wereldvermaarde blokfluitist Erik Bosgraaf heeft een speciale band met componist Theo Loevendie. Loevendie schreef voor hem een concert voor blokfluit en barokorkest. Virtuoze, speelse muziek met een knipoog naar de concerten van Bach. In Podium Witteman spelen de twee heren een deel uit dat concert.

Bijzondere uitvoering Erlkönig
In het gedicht Erlkönig van Goethe wordt het verhaal verteld van een vader en zijn doodzieke kind, dat in zijn ijldromen een Elfenkoning ziet. Franz Schubert heeft er een lied op gecomponeerd, dat normaal gesproken door één zanger wordt uitgevoerd. Op verzoek van Podium Witteman heeft bariton Raoul Steffani een aantal zangers bijeengezocht die ieder een personage uit het gedicht voor hun rekening nemen. Naast Steffani zingen tenor Jeroen de Waal, mezzo Nina van Essen en de 11-jarige jongenssopraan Jesse van den Hende. Pianist Daan Boertien begeleidt.

A Dog's Heart
Operazangeres Annett Andriesen zingt in het moderne meesterwerk A Dog's Heart bij De Nationale Opera. Ze vertelt over de bijzondere opera van componist Alexander Raskatov.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 23 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!