Uitzending
Podium Witteman - 17-1-2016

17-1-2016

Podium Witteman

1522 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast zijn: het Storioni Trio, harpist Remy van Kesteren, contrabassist Dominic Seldis en het Nationaal Jeugd Orkest.

Zondagavond start een nieuwe reeks van het programma Maestro, de dirigeerwedstrijd voor bekende Nederlanders. Dominic Seldis, contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest, praat over zijn rol als jurylid en laat horen hoe mooi zijn instrument klinkt in Elgars Salut d’amour.

Harpist Remy van Kesteren componeerde zelf de muziek voor zijn album Tomorrow Eyes. Een nieuw begin, noemt hij deze cd. Hij vertelt erover en treedt op met twee musici die voor hem grote inspiratiebronnen zijn: saxofonist Ties Mellema en componist Martin Fondse.

Het Storioni Festival staat de laatste tien dagen van januari in het teken van schilder Jeroen Bosch, die vijfhonderd jaar geleden stierf. Op zijn beroemde schilderij Tuin der Lusten staan twee fantasie-instrumenten. Het Storioni Trio heeft ze laten nabouwen bouwen en in Podium Witteman zullen deze luitharp en draailier voor het eerst te horen zijn.

Het Nationaal Jeugd Orkest is op wintertournee met dirigent Etienne Siebens. Het speelt delen uit de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Remy van Kesteren, Ties Mellema en Dominic Seldis te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 17 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!