Uitzending
Pauw - 30-4-2015

30-4-2015

Pauw

2428 x bekeken | 0 reacties
6
Al veertig jaar speelt de band Normaal oerend harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect. Met hun rebelse teksten zorgden zanger Bennie Jolink en zijn bandleden in de jaren ’70 voor een ware revolte binnen de rock achter de dijken. De band zet het platteland muzikaal op de kaart en mensen die nog nooit een hooivork in de hand hebben gehad noemen zich opeens ‘boer’. Vele hits en drie generaties fans later komt er een einde aan het fenomeen. Vanavond in Pauw gaan we nog één keer høken met Bennie Jolink.

Zestien keer per dag draaide astronaut André Kuipers rond de aarde. Een half jaar lang leefde en werkte hij op het International Space Station. Vanuit de ruimte zag hij hoe klein de aarde is, in het grote donkere heelal. Hij zag hoe de mens zorgt voor luchtvervuiling en ontbossing én hoe we met onze beperkte voorraden omgaan. In zijn nieuwe theatervoorstelling vertelt Kuipers over het leven van een astronaut. Aan de hand van spannende verhalen en beeldmateriaal neemt hij jong en oud mee op een reis door de ruimte. Vanavond geeft hij in Pauw alvast een voorproefje.

Een heldhaftige reddingspoging in Amsterdam werd op film gezet en is inmiddels een hit op Youtube. Sander Schönhuth en Martin Snel doken een auto achterna, die in de Duivendrechtsevaart in Amsterdam was beland. De bestuurster raakte door de klap bewusteloos en de auto dreigde kopje onder te gaan. Sander en Martin twijfelden niet en ondernamen een geslaagde reddingspoging. Net op tijd kregen ze de vrouw los. Hun heldendaad is al meer dan 200.000 keer bekeken. Pauw spreekt vanavond met de twee redders.

Eén ding is duidelijk: duidelijkheid over het bed-bad-broodakkoord is er nog niet. Vandaag vergaderde de Tweede Kamer zo'n acht uur over de plannen van het kabinet. De oppositie deed er alles aan om het plan onderuit te halen, maar de PvdA en VVD hielden de kaarten stijf tegen de borst. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff krijgt nu de hete aardappel doorgescheven en mag met de gemeenten om tafel om tot een oplossing te komen. Of er een kans is dat hij er uitkomt bespreekt Pauw vanavond met politiek analist Ferry Mingelen en JOVD-voorman Tom Leijte.

In deze uitzending van Pauw waren André Kuipers, Bennie Jolink en Ferry Mingelen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 30 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee