Uitzending
Pauw - 5-12-2018

5-12-2018

Pauw

1922 x bekeken | 0 reacties
8
Jurylid Janny van der Heijden en presentator Andrť van Duin bijkomen praten over de eerste wintereditie van de kijkcijferhit 'Heel Holland Bakt' die aanstaande zondag van start gaat.

Tijdens een militaire oefening in 2000 ging het gruwelijk mis met de Russische onderzeeŽr de Koersk. Het merendeel van de 118 mariniers aan boord overleed gelijk. DrieŽntwintig mannen bleven nog een tijd in leven. Hun verhaal is nu te zien in de film Kursk, die vanaf morgen te zien is in de bioscoop. We bespreken de ramp met onderzeebootcommandant Pieterbas Peters en Frans van Seumeren, die met zijn bedrijf Mammoet verantwoordelijk was voor de berging van de onderzeeboot.

Voor Eric Smit (hoofdredacteur Follow the Money) en Henk Nijboer (PvdA Kamerlid) is de maat vol met grote bedrijven als Shell. Vorige week kopte dagblad Trouw dat Shell geen belasting betaalt in Nederland. Henk Nijboer heeft een Kamerdebat aangevraagd en hoopt morgen een meerderheid te krijgen voor een hoorzitting in de Tweede Kamer. Zij bespreken de situatie.

Vorige week vertelden Els, Roland, Martine en Jan hoe het is als je er alles aan doet om aan het werk te blijven en het hoofd boven water te houden, maar toch in armoede moet leven. Wij kregen naar aanleiding van die uitzending vele hartverwarmende reacties binnen. Wat is er sinds vorige week met ze gebeurd, wat voor invloed heeft die uitzending op ze gehad en hoe gaat het sindsdien?

In deze uitzending van Pauw waren Andrť van Duin, Eric Smit, Frans van Seumeren en Janny van der Heijden te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 5 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie