Uitzending
Pauw - 11-12-2018

11-12-2018

Pauw

1975 x bekeken | 0 reacties
5
De deadline voor het Klimaatakkoord nadert. Op 21 december moet er een akkoord liggen, maar er wordt steeds vaker openlijk getwijfeld of dit wel gehaald wordt. Er klinken zelfs geluiden voor een time-out en dat het overleg na de kerst opgepakt moet worden. Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, vertelt bij PAUW hoe de deadline wat hem betreft wel gehaald kan worden.

Ook dit jaar speelt cabaretier Guido Weijers weer De Oudejaarsconference bij RTL. Hij raakt steeds meer maatschappelijk betrokken en in zijn shows schakelt hij moeiteloos tussen verschillende onderwerpen. Van Avicii, De Luizenmoeder, en Temptation Island tot Mark Rutte en dividendbelasting. Na een jaar schaven is zijn show bijna compleet. Bij PAUW licht hij alvast een tipje van de sluier op.

De Nederlandse rechtspraak verkeert in zwaar weer. Dat zeggen advocaten, rechters en de politie. Alleen al dit jaar zijn er 16.000 zaken door de versnipperaar gegaan, vanwege een tekort aan personeel. Rechters, advocaten en de politie trekken nu samen op om aandacht te vragen voor de nijpende staat van de Nederlandse rechtsstaat. We bespreken het met advocaat Jan Vlug, Raadsheer Anja van Holten en Jan Struijs, voorzitter van de Nationale Politiebond.* Mayday mayday! Het is misschien een makkelijke woordspeling, maar het is wel ongeveer de noodsituatie waar Theresa May op dit moment in zit. De Britse premier begon haar dag met een kop koffie bij Mark Rutte. Daarna volgde de rest van de Europese regeringsleiders. Correspondent Suse van Kleef doet bij PAUW verslag van the-day-after.

In deze uitzending van Pauw waren Guido Weijers en Klaas Dijkhoff te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 11 december door de VARA en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie