Uitzending
Pauw - 3-12-2018

3-12-2018

Pauw

1999 x bekeken | 0 reacties
5
Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer 'Breder dan klassiek' en keer op keer is het een daverend succes. De afgelopen edities gingen artiesten als Typhoon, Wende en De Dijk de samenwerking al eens aan en komend jaar delen de strijkers het podium met niemand minder dan Blaudzun. De zanger vertelt wat we dit keer kunnen verwachten en uiteraard laat hij dat ook horen gesteund door zijn band en elf strijkers van het Amsterdamse strijkorkest.

Honderd gewonden, meer dan 400 arrestaties, tientallen auto's in brand en geplunderde winkels, restaurants en zelfs de Arc de Triomphe. De anti-regeringsprotesten afgelopen weekend door de zogeheten gele hesjes waren de heftigste in jaren. Philip Freriks, voormalig Frankrijk-correspondent, volgt de situatie in Frankrijk op de voet en is te gast.

Voormalig schaatser Yvonne van Gennip is boos en teleurgesteld nadat ze in een uitzending van Andere Tijden Sport en een verhaal in de Volkskrant in verband werd gebracht met dopinggebruik. Op 13 januari 1985 verdween een koffertje met de urinemonsters van de eerste vier vrouwen van het algemeen klassement op het EK, waaronder Ria Visser en haarzelf, op mysterieuze wijze. Van Gennip ontkent ooit doping te hebben gebruikt en vindt dat er in het onderzoek grove fouten gemaakt zijn. Ze schuift aan bij PAUW.

Tijdens een feestaflevering van de populaire rubriek Dumpertreeten ontstond het idee: een eregalerij voor de beste Dumpert-filmpjes aller tijden. Dit plan wordt nu werkelijkheid, want tot woensdag aanstaande kunnen de reaguurders hier stemmen op hun favoriete Dumpert-video's. In aanloop naar het nieuwe jaar wordt langzaam afgeteld naar de nummer 1. Aan tafel bij PAUW de geestelijk vaders van de 'Dumpert TopZoveel' Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout.

Terreuraanslagen, oorlogen, tsunami's, maar ook reportages over het eerste haringvaatje of lentedag. RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen reisde over de hele wereld om het laatste nieuws te verslaan. Daar komt nu een einde aan, want Jaap moet over enkele weken met pensioen.

In deze uitzending van Pauw waren Philip Freriks, Ria Visser, Tom van Kalmthout, Yannick van de Velde en Yvonne van Gennip te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 3 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie