Uitzending
Pauw - 27-11-2018

27-11-2018

Pauw

1830 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast: Peter Buwalda & Barry Hay. Elvis in zwart leer, ontspannen zijn vroege hits zingend met zijn oude bandleden. Het was het hoogtepunt van wat zijn '68 Comeback Special' is gaan heten, een tv-show voor de Amerikaanse omroep NBC van een uur waarmee Presley zijn ingeslapen carrière nieuw leven in blies. Misschien wel de beste tv-special ooit gemaakt. Aan de vooravond van de vijftigste verjaardag van die special, en bij de release van een speciale box-set, schuiven Elvis-fans Barry Hay (die deze zomer een eerbetoon bracht aan de 68 Comeback) en Peter Buwalda (schrijver van Bonita Avenue) aan.

Bram Tankink. Bram Tankink won nooit een grote koers, ronde of klassieker, maar ontpopte zich in achttien jaar als de cultheld van het Nederlandse wielrennen. Hij reed altijd in dienst van de ander, maar vond dat zelf een prachtpositie. In het boek 'Tank' schrijft hij over zijn liefde voor de sport, maar ook over wat er allemaal schuilging achter zijn eeuwige lach.

Bente Becker & Shirin Musa. VVD-Kamerlid Bente Becker en Shirin Musa (Femmes for Freedom) willen dat het kabinet meer doet voor de onafhankelijkheid van migrantenvrouwen. Vandaag stemde een meerderheid voor een motie van Becker die een actieplan eist van de minister.

Martijn Katan & Frans van Rooij. Van roken en veel drank weten we dat het slecht is, maar hoe zit dat met een zak friet? De frituurbranche baalt ervan dat patat wordt gezien als de grote boosdoener als het gaat om obesitas. Frans van Rooij neemt het, namens de vakvereniging voor professionele frituurders, op voor zijn branche. Samen met voedingshoogleraar Martijn Katan is hij te gast.

In deze uitzending van Pauw waren Barry Hay, Bram Tankink, Frans van Rooij, Martijn Katan en Peter Buwalda te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 27 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie