Uitzending
Pauw - 29-9-2015

29-9-2015

Pauw

1942 x bekeken | 0 reacties
4
Acteur Géza Weisz speelt de sterren van de hemel in de fantasiefilm Wiplala en dit bleef niet onopgemerkt. De kabouter van Annie M.G. Schmidt en zijn vertolker zijn in Estland ongekend populair. Gisteravond woonde hij de premiere van de Estse ‘Viplala’ bij en sindsdien kan de acteur daar niet meer normaal over straat. Vanavond spreekt hij met Pauw over het internationale succes van de film.

Minister Ard van der Steur en staatssecretaris Wilma Mansveld hebben de Tweede Kamer veel uit te leggen. De bewindslieden liggen onder vuur omdat ze de Kamer niet volledig geďnformeerd zouden hebben. Vanavond moet Mansveld uitleggen waarom de kosten bij Prorail zo uit de hand zijn gelopen. Ook komt Van der Steur met een brief waarin hij uitlegt onder welke omstandigheden de foto’s van Volkert van der Graaf gemaakt zijn. Politiek-watcher Ferry Mingelen en misdaadverslaggever Peter R. de Vries volgen de ontwikkelingen en doen verslag.

De Duitse Politiebond vindt dat asielzoekers in centra gescheiden moeten worden op basis van geloof en etniciteit. Volgens de bond kunnen op deze manier massale vechtpartijen en confrontaties worden voorkomen. De Nederlandse collega’s willen nog niet zover gaan, tenzij er sprake is van dreiging. Wat is verstandig? Pauw gaat er vanavond met voormalig asielzoekers Julia en Tahmina Akefi over in gesprek.

Morgen komt het nieuwe boek ‘Van mij valt niets te leren’ van Peter Buwalda uit. In dit boek bundelde hij al zijn eigenzinnige en vaak hilarische Volkskrant columns van het afgelopen jaar. Zo schreef hij onder meer een spraakmakend column over de aanslag op Charlie Hebdo, analyseerde hij streetmagic en schreef hij over het gemis van de onlangs overleden schrijver Joost Zwagerman. Vanavond schuift Buwalda aan en praten we over zijn indrukwekkende bundeling columns.

Een achtjarig Indiaas jongetje doet een gooi naar het wereldrecord limbo-skating. Met zijn gezicht slechts 18 centimeter van het asfalt skate hij onder 53 auto’s door. Spectaculair, maar ook levensgevaarlijk. De vraag van vandaag: welke recordpoging staat u nog bij?

In deze uitzending van Pauw waren Geza Weisz, Ferry Mingelen, Peter Buwalda en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 29 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie