Uitzending
Pauw - 14-5-2015

14-5-2015

Pauw

2359 x bekeken | 0 reacties
7
Amerika maakt zich op voor het afscheid van een tv-grootheid. Maar liefst 32 jaar lang maakte David Letterman er een grote show van. Een simpel bureau, gooien met pennen en op de stoel ernaast een beroemde gast. Van Barack Obama tot Justin Bieber; Letterman interviewde ze allemaal. Maar na 21 jaar ‘The Late Show’ en 11 jaar lang ‘Late Night’ stopt hij er woensdag mee. Daarmee is hij de langstzittende talkshowhost uit de Amerikaanse TV-geschiedenis. In Pauw blikken we terug op die 32 jaar met Arjen Lubach, die gisteren een 'eervolle vermelding' kreeg van de jury van de Zilveren Nipkowschijf voor zijn programma Zondag met Lubach.

Hij 'maakt nieuwsgierig naar meer', schreef Het Parool over zijn vorige voorstelling en De Volkskrant vindt 'het tijd dat hij het onderste uit de kan haalt'. En juist dat gaat Johan Goossens doen in zijn nieuwe show 'Daglicht', waarin hij vertelt over het kritische gezin waar hij uitkomt. Toen hij vertelde postbode te willen worden, zeiden zijn ouders dat hij eerst maar eens de basisschool moest afmaken. De tien minuten gesprekken op school, zijn ouders en het feit dat zijn vader en moeder zijn huis wilden keurden; dat zijn de thema’s waar 'Daglicht' om draait. Een voorproefje vanavond bij Pauw.

Als je elkaar leuk vindt krijg je een relatie, ga je samenwonen, trouwen en komen er vaak kinderen. Klinkt logisch, maar niet voor mensen met een verstandelijke beperking. Want hoe vinden zij iemand die bij hun past? Nu de datingsites als paddenstoelen uit de grond schieten, is er ook een speciale site voor mensen met een verstandelijke handicap: vriendenvoorhetleven.nl. In Pauw een gesprek Tanya Smiley en Benjamin Schroten, die elkaar vonden via de site. Vivian Lubbers heeft zich ook ingeschreven, zij is nog op zoek naar een vriendje.

"Ik ben kandidaat in 2016 en wij willen ons richten op hoe we - als ik me kandidaat stel - langdurige economische groei kunnen creëren." Met deze woorden versprak Jeb Bush zich tegen de Amerikaanse pers. Maandenlang waren er al hardnekkige geruchten over de kandidatuur van de jongere broer van oud-president George Bush, maar nu lijkt het hoge woord eruit. Jeb Bush gaat het straks mogelijk opnemen tegen Hillary Clinton, die zich vorige maand officieel kandidaat stelde. En dus krijgt Amerika weer een gevecht tussen Clinton en Bush. In Pauw een gesprek met Tom Kleijn en Sofie van den Enk, over Amerikaanse politiek, versprekingen en politieke dynastieën.

In deze uitzending van Pauw waren Arjen Lubach, Tom Kleijn, Johan Goossens en Sofie van den Enk te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 14 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie