Uitzending
Pauw & Witteman - 29-11-2012

29-11-2012

Pauw & Witteman

1050 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Frans Timmermans, Wim DaniŽls, Joke de Kock en Marieke Henselmans.

Frans Timmermans
Tijdens de eerste maand van zijn ministerschap mag de kersverse bewindsman Frans Timmermans zich meteen buigen over een aantal zaken in het Midden-Oosten. Als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken laat hij vandaag aan de Verenigde Naties (VN) weten niet akkoord te gaan met het verzoek van de Palestijnse president Abbas om zijn status te verhogen. Ook vindt in Egypte een verrassende ontwikkeling plaats. Het land zal sneller dan verwacht een nieuwe grondwet indienen.

Joke de Kock
Mede door de economische crisis zijn steeds meer Nederlanders gedwongen een beroep te doen op de schuldhulpverlening. Ook het aantal mensen dat in de schuldsanering terecht komt stijgt.
Waar er vorig jaar meer dan 21 duizend verzoeken binnen kwamen, een jaar eerder waren dat er bijna 5 duizend minder. Zo blijkt uit cijfers waarmee staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) begin deze week de Tweede Kamer voorlichtte.
Pauw & Witteman besteedt aandacht aan dit onderwerp vanuit de week van de armoede, ofwel Why Poverty?. Vanavond praten zij met de voorzitter van de Vereniging voor Schuldhulpverlening en Sociaal Bankieren (NVVK) Joke de Kock en besparingsdeskundige en auteur van het boek Vrolijk besparen Marieke Henselmans over de oplopende armoede in Nederland.

Wim DaniŽls
Facebookmoord, project X-feest en inbrekersrisico. Een willekeurige opsomming van drie van de tien woorden die kans maken om tot Woord van het Jaar 2012 uitgeroepen te worden. De Dikke van Dale nomineert ieder jaar nieuw geÔntroduceerde woorden uit de Nederlandse taal. Woordexpert Wim DaniŽls zit vanavond aan tafel bij Pauw & Witteman. Wat is het favoriete genomineerde woord van de taalliefhebber? Welke woorden zou hij extra willen voordragen? Welk woord valt het meeste op?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 29 november door de VARA en NTR. Te gast waren Frans Timmermans, Marieke Henselmans en Wim DaniŽls. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!