Uitzending
Pauw & Witteman - 26-11-2012

26-11-2012

Pauw & Witteman

1388 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Wilma de Rek, Jeroen en Sandra van Veen, Jan Eikelboom, Ibrahim Wijbenga, Remy Bonjaski, Peter Aerts en Marloes Coenen.

Jan Eikelboom
Gisteren liet de Egyptische president Mohammed Mursi in een verklaring weten dat hij 'het tijdelijke karakter van de genoemde maatregelen herhaalt en dat deze niet bedoeld zijn om de macht te concentreren'. Hij sprak de woorden naar aanleiding van zijn vorige week aangekondigde reeks maatregelen. Hiermee zou hij zijn macht flink uitbreiden.

Wilma de Rek, Jeroen en Sandra van Veen
De componist Simeon ten Holt is gisteren overleden. De 89-jarige muziekliefhebber was vooral bekend door zijn stuk Canto Ostinato. Het muziekstuk dat hij bijna dertig jaar geleden componeerde, gaat de boeken in als een van de meest bekende werken uit de Nederlandse geschiedenis voor klassieke muziek. In Pauw & Witteman praten pianist Jeroen van Veen en Volkskrantjournalist Wilma de Rek over het leven en werk van Ten Holt.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 26 november door de VARA en NTR. Te gast waren Jan Eikelboom, Jeroen van Veen en Peter Aerts. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie