Uitzending
Pauw & Witteman - 3-4-2012

3-4-2012

Pauw & Witteman

1466 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Els Boot, Nawied Naibzay, Rick van der Ploeg, Willem Vermeend, Benno Tempel, Beorn Nijenhuis, Mariko Peters en Pieter van Os.

Nawied Naibzay & Els Boot
Vandaag is burgemeester Els Boot van Giessenlanden door minister Leers (Immigratie en Asiel) ontboden omdat ze de politie van haar gemeente heeft verboden de asielzoeker Rafiq Naibzay uit te zetten. Leers wil de Afghaanse vluchteling geen verblijfsvergunning geven omdat hij in zijn eigen land verdacht zou zijn van oorlogsmisdaden. Maar volgens burgemeester Boot is hij onmisbaar voor de zorg van zijn vrouw en kinderen, die wel een verblijfsvergunning hebben gekregen. Nadat Leers vorige week opnieuw een verblijfsvergunning afwees zag Boot geen andere optie dan de politie van haar gemeente te verbieden de man uit te zetten. Burgemeester Els Boot vertelt vanavond waarom ze het gezag van minister Leers in deze zaak ondermijnt. Ook Nawied Naibzay de oudste zoon van Rafiq Naibzay is vanavond te gast.

Rick van der Ploeg en Willem Vermeend
De onderhandelingen in het Catshuis houden de Nederlandse politiek in zijn greep. Waar kan op bezuinigd worden, blijven de heilige huisjes intact en hoe belangrijk is hervormen? Moet Nederland zich aan de 3 procent norm houden die door Brussel is opgelegd of zijn we beter af wanneer we de teugels van het tekort wat meer laten vieren. Vanavond leggen Van der Ploeg en Vermeend uit wat hun plannen inhouden. Welke hervormingen en bezuinigingen kan het kabinet doorvoeren zonder de economie kapot te maken?

Benno Tempel, Beorn Nijenhuis, Mariko Peters en Pieter van Os
Een virtuele wandeling maken door het Koninklijk Paleis Amsterdam, museum Boijmans van Beuningen, het Paleis op de Dam en ook het Witte Huis in Washington. Het Google Art Project maakt vanaf vandaag wereldwijd meer dan 30 duizend kunstwerken uit 151 topinstellingen in 40 landen toegankelijk via de nieuwe website. Het project heeft het ook mogelijk gemaakt om een archief van duizenden documenten, video’s en foto’s over Nelson Mandela online toegankelijk te maken. Directeur van het Gemeentemuseum Den Haag Benno Tempel vertelt vanavond over het toegankelijk maken van deze kunstschat aan een breed publiek. Naast Benno Tempel praten ook ex-topschaatser Beorn Nijenhuis, GroenLinks-politica Mariko Peters en NRC-journalist Pieter van Os over hun favoriete kunstwerk.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 3 april door de VARA en NTR. Te gast waren Beorn Nijenhuis, Mariko Peters, Rick van der Ploeg en Willem Vermeend. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie