Uitzending
Pauw & Witteman - 16-4-2010

16-4-2010

Pauw & Witteman

1660 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Paul Waarts, Salomon Kroonenberg, Kysia Hekster en Karin Bloemen.

Paul Waarts
Paul Waarts is de advocaat van seriemoordenaar en -verkrachter Koos H. Afgelopen zondag zond misdaadverslaggever Peter R. de Vries, ondanks een verbod van de rechtbank, beelden uit van Koos H. De beelden waren opgenomen met een verborgen camera in de TBS-kliniek waar Koos H. gevangen zit. Door de beelden toch uit te zenden kreeg De Vries een boete van 15.000 euro opgelegd. Als De Vries aanstaande zondag opnieuw beelden van Koos H. uitzendt, moet hij echter meer betalen. In een nieuw kort geding verhoogde de rechter vandaag de boete naar 500.000 euro.

Salomon Kroonenberg
Het vliegverkeer in Noord-Europa ligt nog steeds plat en honderdduizenden reizigers zijn gestrand. Geoloog Salomon Kroonenberg gaat in op de laatste ontwikkelingen. Het Nederlandse luchtruim is sinds donderdagmiddag gesloten in verband met de aswolk van de vulkaanuitbarsting in Ijsland. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft vrijdag laten weten dat het tot minstens zaterdagochtend 6:00 uur gesloten blijft.

Kysia Hekster
Kysia Hekster is NOS-correspondent in Rusland en volgde de vliegramp in Rusland, waarbij de Poolse president en andere Poolse kopstukken om het leven kwamen, op de voet. Het onderzoek is nog niet afgerond, maar de oorzaak lijkt een fout van de piloot te zijn. Hekster gaat in op het onderzoek en de betrouwbaarheid ervan.

Karin Bloemen
De regionale zender van Limburg roept 22 april uit tot grote Toon Hermans dag. Het is dan tien jaar geleden dat de Limburgse cabaratier overleed. Toon Hermans wordt samen met Wim Kan en Wim Sonneveld gerekend tot 'De Grote Drie', de drie grootste Nederlandse cabaretiers van de generatie vlak na de Tweede Wereldoorlog. Hermans werd bekend met zijn 'onemanshows', die hij als eerste in Nederland introduceerde. In 1996 stond Hermans voor laatst op het toneel.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 16 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Karin Bloemen, Salomon Kroonenberg, Paul Waarts en Kysia Hekster. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee