Uitzending
Pauw & Witteman - 2-11-2011

2-11-2011

Pauw & Witteman

2669 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Emile Roemer, Stef Blok, Wende Snijders, Hans van der Linde en Ab Osterhaus.

Stef Blok en Emile Roemer
Europa is ontstemd over het plan van de Griekse premier Papandreou om een referendum te houden over de noodhulp aan Griekenland. Hierdoor wordt de uitbetaling van het volgende deel van het Europese steunpakket aan Griekenland onzeker. Moet Europa de Grieken nog blijven steunen nu ze zo dwarsliggen en is de euro nog overeind te houden? Hierover gaan fractieleider van de VVD Stef Blok en fractieleider van de SP Emile Roemer in debat vanavond in Pauw & Witteman.

Wende Snijders
De nieuwe dvd Carré Zangeres Wende Snijders is een registratie van de grote "tour-finale" van haar laatste cd No.9. Ze presenteerde de dvd vorige week in Carré. Het is een bijzondere 'late night' lezing en staat in het teken van "dromen". Hiervoor nodigde ze een aantal bijzondere gasten uit zoals schrijver Guus Kuijer, comedian Jan Jaap van der Wal en hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie Rutger Engels. Wende Snijders vertelt wat ze zo bijzonder vindt aan Ted Talks en welke lezingen haar het meest inspireren.

Hans van der Linde en Ab Osterhaus
Huisarts Hans van der Linde is voor de rechter gedaagd door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) wegens smaad. Dit naar aanleiding van de uitspraken die Van der Linde heeft gedaan over directeur Infectieziekten van het RIVM, Roul Couthino. Volgens Van der Linde maakte Coutinho zich schuldig aan belangenverstrengeling bij de discussie over het griepvirusvaccin. De belangrijkste reden om mensen de griepprik te geven zou van zakelijke aard zijn, zo vindt Hans van der Linde. Viroloog Ab Osterhaus vindt dat een gevaarlijke bewering. De huisarts uit Capelle a/d IJssel is echter geenszins van plan zijn uitspraken terug te nemen. Vanavond gaat Hans van der Linde in discussie met viroloog Ab Osterhaus.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 2 november door de VARA en NTR. Te gast waren Ab Osterhaus, Emile Roemer, Stef Blok en Wende Snijders. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie