Uitzending
Pauw & Witteman - 1-11-2011

1-11-2011

Pauw & Witteman

1716 x bekeken | 1 reacties
6
Gasten: Ewald Engelen, Ingeborg Beugel, Frits Wester, Oscar, Renzo, Steven en Lara Kazān.

Ewald Engelen en Ingeborg Beugel
Met veel pijn en moeite werd een afgelopen woensdag een Europees akkoord bereikt over een oplossing voor de eurocrisis. De druk om een akkoord te bereiken was groot, en er werd opgelucht gereageerd dat het was gelukt. De belangrijkste punten uit het steunplan: het Europees steunfonds wordt uitgebreid, het toezicht op economisch zwakke landen wordt verscherpt en de helft van de Griekse schulden wordt kwijtgescholden. Maar een kleine week later is er een flinke kink in de kabel. De Griekse premier Papandreou wil een referendum houden over het akkoord. Nog afgezien van de vertraging die dat zou opleveren, is de kans dat de Grieken het plan afkeuren levensgroot. Andere Europese landen zijn niet blij met de houding van Papandreou, en ook in eigen land wordt er kritisch gereageerd. Vanavond debatteert de Tweede Kamer over de Eurotop. De Partij van de Arbeid heeft al laten weten dat een eventueel Grieks referendum een dealbreaker zou zijn. We bespreken het Kamerdebat en de gevolgen van de dreigende Griekse weigering met financieel geograaf Ewald Engelen en oud-Griekenlandcorrespondent Ingeborg Beugel.

Frits Wester
Een drukke dag, vandaag in de Tweede Kamer. Vanmiddag werd gestemd over Mauro, vanavond wordt gesproken over het euroakkoord. We bespreken de Haagse hectiek met parlementair journalist Frits Wester.

Oscar, Renzo, Steven en Lara Kazān
Magic Unlimited is doorgebroken in China. Oscar, Renzo, Steven en Lara Kazān traden onlangs op in de miljoenenstad Shenzhen met hun illusionistenact. Magic Unlimited brak door in Las Vegas, waar ze op de bühne stonden met Sigfried en Roy. In Nederland werden ze bekend als het trio Oscar, Renzo en Mara. Oscar en Renzo zijn zoons van de beroemde goochelaar Hans Kazān, Mara is (inmiddels) de echtgenote van Renzo. In de loop der jaren heeft ook broer Steven zich bij de act gevoegd. Zus Lara verving in China de hoogzwangere Mara als assistent.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 1 november door de VARA en NTR. Te gast waren Ewald Engelen, Frits Wester, Ingeborg Beugel en Magic Unlimited. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie