Uitzending
Pauw & Witteman - 28-10-2011

28-10-2011

Pauw & Witteman

2307 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Mauro Manuel, Anita Marijanovic, Carla van Os, Henk Bleker, Bart Chabot en Marianne Zwagerman.

Vanavond komt Mauro Manuel samen met zijn ouders praten over de afgelopen, zeer hectische week. Eerder deze week stelde minister van Integratie en Asiel Gerd Leers (CDA) dat hij niks meer voor Mauro kan doen. Zoals het er nu voorstaat zal hij terug moeten keren naar zijn geboorteland Angola.

Gisteren debatteerde de Tweede Kamer urenlang over Mauro's uitzetting, maar slaagde er niet in tot een beslissing te komen. De CDA-fractie leek het in eerste instantie eens te zijn met het besluit van minister Leers, maar fractieleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan lagen dwars. Dit weekend houdt het CDA een congres waar over de kwestie zal worden gesproken. Aanstaande dinsdag velt de Tweede Kamer een definitief oordeel over het al dan niet uitzetten van Mauro. De conclusie van het CDA zal dus van grote invloed op de beslissing zijn.

Verder is ook Carla van Os van Defence for Children bij ons te gast. Zij stond Mauro en zijn familie bij in de strijd om een verblijfsvergunning.

Een webshop is geen carrière, ontsnap uit het mutsenparadijs. De titel van het boek van Marianne Zwagerman is een prikkelende. Zwagerman is een vrouw met een grote staat van dienst in de mediawereld, maar was daar toch ongelukkig. Nadat ze huwelijk, baan en gezondheid kwijtraakte besloot ze een ander leven te gaan leiden. Een midlifecrisis mogen we het niet noemen. Het is een midlifeparty.

Sinds haar midlifeparty is Zwagerman veranderd. Nieuw haar, nieuwe kleren, een vrouwelijker voorkomen. Want: vrouwen moeten niet bang zijn hun vrouwelijkheid te gebruiken om verder te komen. Maar die vrouwelijkheid mogen we niet verwarren met mutserigheid. Mutsen zijn de vrouwen die met witte driekwartleggings op het schoolplein afgunstig staan te wezen. Ze zijn jaloers op vrouwen die het wél gemaakt hebben, zoals Marianne Zwagerman. "Realiseer je dat mutsen maar één doel hebben: jou weer naar beneden trekken. Naar het mutsenparadijs." Haar advies: wees geen muts, vermijd de muts en gebruik de muts.

Marianne Zwagerman begon haar carrière onderaan de ladder in de autobranche maar belandde al snel in de top van De Telegraaf. Later was ze betrokken bij de oprichting van de nieuwe publieke omroepen WNL en PowNed.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 28 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Carla van Os en Henk Bleker. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie