Uitzending
Op1 - 30 maart 2020

30 maart 2020

Op1

30-3-2020

| 1033 x bekeken | 0 reacties
6
Het lijkt de goede kant op te gaan met het coronavirus in Noord-Brabant, de plek waar het allemaal in Nederland begon. Arts-microbioloog Jan Kluytmans is voorzichtig optimistisch en denkt zelfs dat de provincie de rest van Nederland uit de brand zal kunnen helpen als de situatie daar verslechtert.

Tegelijkertijd stijgt het aantal IC-opnames gestaag en komen mensen met andere ziektes in de gevarenzone door de keuzes die er moeten worden gemaakt wie er zorgt krijgt en wie niet. Stephanie Juliana-Harmsen kan er over meepraten. Zij zou vorige week een operatie ondergaan die haar alvleesklierontstekingen zouden stoppen. Die ging niet door waardoor ze 24 uur per dag aan huis gekluisterd is met onophoudelijke pijn.

Dak-en thuislozen hebben nog meer te leiden onder deze crisis dan mensen met een dak boven hun hoofd. Cornel Vader, bestuursvoorzitter van het Leger des Heils, luidt de noodklok en wil dat het kabinet nu met geld en opvangplekken over de brug komt. Gert-Jan Segers, fractieleider van de Christen-Unie, regeert en reageert.

Hoogleraar Arnoud Boot legt uit waarom deze crisis een wake-upcall moet zijn voor onze economie.

Hélène Hendriks over hoe nu verder met de Eredivisie, en hoe doen ze het in het buitenland?

In deze uitzending van Op1 waren Arnoud Boot en Hélène Hendriks te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 30 maart 2020 werd uitgezonden op maandag 30 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie