Uitzending
Op1 - 26 maart 2020

26 maart 2020

Op1

26-3-2020

| 1318 x bekeken | 0 reacties
5
Eenheid en eenduidige communicatie. Als iets gewenst is in crisistijd, dan is het dat. Maar op die twee vlakken gaat het tijdens de coronacrisis nog niet zoals we zouden willen. Hoe kan de regering ervoor zorgen dat verschillende burgemeesters eenduidig handelen in deze crisistijd? Minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops heeft het antwoord.

Hoe deed Hugo de Jonge het tijdens zijn eerste debat als corona-minister? Dat vertelt politiek verslaggever van NRC Barbara Rijlaarsdam. Zij volgde het debat en doet uitgebreid verslag.

De kans dat de coronacrisis Nederland in een recessie gaat trekken is groot. Dat meldt het Centraal Planbureau vandaag. Ook zal het, ondanks alle genomen maatregelen, tot meer werkloosheid leiden. Hoe zwaar de klap voor de economie en banenmarkt zal zijn, is afhankelijk van de duur van alle coronabeperkingen die in ons land zijn ingesteld. Voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof, voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer en journalist van het Financieel Dagblad Jean Dohmen praten over wat deze voorspellingen voor Nederland betekenen.

Nederlandse ziekenhuislaboratoria komen vanwege hun afhankelijkheid van de Zwitserse farmaceut Roche in de problemen met coronatests. Daar zijn Eelke van Ark en Jan-Hein Strop van onderzoeksplatform Follow the Money achtergekomen na gesprekken met het RIVM, verschillende laboratoria en Roche zelf. Voor de tests is er een tekort aan een bepaald vloeistof, die laboratoria makkelijk zelf kunnen maken, maar het precieze recept daarvoor houdt farmaceut Roche geheim.

De zestienjarige Sheraz is, voor zover bekend, de jongste coronapatiŽnt die op de Intensive Care terechtkwam. Artsen vreesden voor zijn leven. Tot grote opluchting van de familie ontwaakte hij na tien dagen aan de kunstmatige beademing te hebben gelegen. Sinds een paar dagen is hij weer thuis. Hij doet via een videoverbinding zijn verhaal.

In deze uitzending van Op1 waren Hans de Boer, Jean Dohmen en Raymond Knops te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 26 maart 2020 werd uitgezonden op donderdag 26 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie