Uitzending
Op1 - 3 april 2020

3 april 2020

Op1

3-4-2020

| 1307 x bekeken | 0 reacties
5
Binnenblijven is het devies, maar wat als je geen 'binnen' hebt? Dit geldt voor veel dak- en thuislozen in Nederland. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis vertelt over de opvang van mensen zonder dak boven hun hoofd tijdens de coronacrisis.

'Hoeveel economische schade is ons het redden van mensen waard die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan?' Dat vraagt journalist Jort Kelder zich af. Hij opent de discussie over de kosten van de gezondheidszorg tijdens de coronacrisis.

Over de hele wereld wordt in labs koortsachtig gewerkt aan hét vaccin tegen corona. Zo ook in een lab in Leiden van farmaceut Janssen Vaccines. Die zoektocht wordt geleid door hoofd-vaccinontwikkeling Hanneke Schuitemaker. Zal het langverwachte vaccin tegen corona van Nederlandse bodem komen? Schuitemaker vertelt erover.

Het coronavirus staat op het punt van uitbreken in Kamp Moria op Lesbos. 22.000 vluchtelingen lopen dan direct levensgevaar. Daarom een noodroep om hulp: vluchtelingen moeten uit Griekse kampen gehaald worden, voordat het virus voor een humanitaire ramp zorgt. Gyneacoloog Sanne van der Kooij begon samen met arts Steven van de Vijver de actie #SOSMoria. Van der Kooij is te gast om te vertellen over de dreigende ramp op Lesbos.

Meer berichten van het front. Spoedeisende Hulp Arts van het St. Antoniusziekenhuis, Gor Khatchikyan, ic-verpleegkundige Cindy Gommans en longarts Wouter van Geffen werken dag en nacht door om coronapatiënten te helpen. Zij vertellen over de situatie in de ziekenhuizen en op de Intensive Care.

In deze uitzending van Op1 waren Jort Kelder en Steven van de Vijver te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 3 april 2020 werd uitgezonden op vrijdag 3 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie