Uitzending
Op1 - 31 maart 2020

31 maart 2020

Op1

31-3-2020

| 1669 x bekeken | 0 reacties
6
Politiek commentator Xander van der Wulp praat over de persconferentie van premier Mark Rutte.

Het RIVM meldt vandaag 845 nieuwe besmettingen met het coronavirus en 175 overleden personen. Daarmee staat het aantal besmettingen op 12.595 en is het aantal overledenen tot boven de duizend gestegen. Viroloog Ab Osterhaus praat ons bij.

Nationaal politiecommandant coronacrisis Max Daniel praat over het handhaven van de coronamaatregelen, het aantal aanhoudingen en overtredingen tot nu toe.

Boze Spanjaarden en Italianen. Waarom wil Nederland niet solidair zijn in deze tijden van crisis? Oud-Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem praat over de financiŽle steun waar het Zuiden om vraagt, maar waar het Noorden van Europa een stokje voor steekt.

Vandaag kunnen ze het op de intensive care nog aan in het Nijmeegse CWZ Ziekenhuis waar Oscar Hoiting intensivist is. Maar de hausse aan opnames van coronapatiŽnten komt deze week nog. In de reportage Levenslucht van Jessica Villerius zien we hoe hij en collega-artsen in drie ziekenhuizen dagelijks keihard werken om de patiŽnten te helpen.

Door de coronacrisis wordt goed zichtbaar hoe kwetsbaar leerlingen zijn, zegt schoolbestuurder van Innoord Mirjam Leinders. De videoverbindingen die leerkrachten met leerlingen hebben, geven een letterlijk beeld van de thuissituaties. Een leerachterstand dreigt voor deze 'coronageneratie'. Leinders maakt zich extra zorgen over de leerlingen die haar docenten nu huiswerk zien maken in een kast, achter een gordijn of zelfs in een badkuip. Ze is te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Jeroen Dijsselbloem, Jessica Villerius en xander van der wulp te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 31 maart 2020 werd uitgezonden op dinsdag 31 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie