Uitzending
Op1 - 23 maart 2020

23 maart 2020

Op1

23-3-2020

| 851 x bekeken | 0 reacties
4
Moet Nederland net als andere Europese landen in lockdown? Viroloog Marion Koopmans praat er over.

Het leger wordt ingezet om het coronavirus in Nederland te bestrijden. Minister van Defensie Ank Bijleveld is te gast.

Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs, Arie Slob praat over de schoolexamens die gepland staan in mei en juni. Gaan deze wel of niet door?

Medisch specialisten en datawetenschappers gaan per direct kunstmatige intelligentie inzetten in de strijd tegen het coronavirus. Intensivist Paul Elbers van het Amsterdam UMC staat aan de wieg van dit initiatief en vertelt hoe dit in z'n werk gaat.

Het coronavirus houdt ook de sportwereld in zijn greep, maar van een eventueel uitstel van de Olympische Spelen was nog geen sprake. Tot vandaag. Het International Olympisch Comité (IOC) gaat voor het eerst serieus kijken of de Zomerspelen van Tokio verzet moeten worden. Binnen vier weken willen ze de knoop doorhakken. Olympisch judoka Henk Grol en wereldkampioen windsurfen Kiran Badloe schuiven aan.

Voetballer Nathan Rutjes en zijn zoontje Lavezzi zitten niet stil thuis, want ze maken voor [email protected] work-out filmpjes voor kinderen. Alle kinderen kunnen hier vanaf vandaag zelf actief aan meedoen. De afleveringen worden uitgezonden op televisie en op alle social media-kanalen van Zappsport. De twee vertellen erover.

In deze uitzending van Op1 waren Ank Bijleveld, Arie Slob, Henk Grol en Nathan Rutjes te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 23 maart 2020 werd uitgezonden op maandag 23 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie