Uitzending
Op1 - 28 mei 2024

28 mei 2024

Op1

28-5-2024

| 364 x bekeken | 0 reacties
4
Dick Schoof moet de nieuwe premier van Nederland worden
Dick Schoof moet de nieuwe premier van Nederland worden. De oud-baas van de AIVD wordt door PVV, VVD, NSC en BBB naar voren geschoven als een premier voor alle Nederlanders en iemand die boven de partijen staat. Wie is de man die ons land moet gaan leiden en waarom is hij ideale kandidaat? Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, VVD-prominent Ed Nijpels en politiek verslaggevers Xander van der Wulp en Thomas van Groningen schuiven aan bij Op1.

Cees Dekker en Lotte Asveld proberen van iets levenloos leven maken
Van iets levenloos leven maken. Het klinkt als science fiction, maar natuurkundige Cees Dekker en zijn team krijgen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek maar liefst 40 miljoen euro om dit voor elkaar te krijgen. Hoe gaat het in zijn werk en welke ethische bezwaren kleven er vast aan dit ambitieuze plan? Dekker schuift vanavond aan bij Op1 met onderzoeker Lotte Asveld.

Theo Janssen en Marcel van Roosmalen over de situatie bij Vitesse
Er hangen nog altijd donkere wolken boven Arnhem. Want bestaat Vitesse volgend seizoen nog wel? De club kampt nog altijd met een schuld van 19 miljoen euro, en heeft nog geen nieuwe geldschieter gevonden. We bespreken de situatie van de noodlijdende club met clubicoon Theo Janssen en Marcel van Roosmalen.

In deze uitzending van Op1 waren Cees Dekker, Ed Nijpels, Gerdi Verbeet, Marcel van Roosmalen, Theo Janssen en xander van der wulp te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 28 mei 2024 werd uitgezonden op dinsdag 28 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie