Uitzending
Op1 - 18 maart 2020

18 maart 2020

Op1

18-3-2020

| 591 x bekeken | 0 reacties
5
Een totale lockdown, net als in bijvoorbeeld BelgiŽ, ItaliŽ, Spanje en Frankrijk, zorgt ervoor dat het virus zich minimaal tot niet meer kan verspreiden in ons land. De discussie of Nederland in lockdown moet, wordt al een aantal dagen gevoerd. Ook in het coronadebat in de Tweede Kamer van vandaag. Viroloog Ab Osterhaus en Xander van der Wulp reageren op het debat bij Op1.

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn nog genoeg ic-bedden vrij, maar dat kan krap gaan worden nu er steeds meer coronapatiŽnten bijkomen. Voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers praat erover.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlands om alleen nog naar het buitenland te reizen als dit strikt noodzakelijk is. De hele kaart kleurt oranje, wat staat voor 'alleen noodzakelijke reizen'. Dit advies volgde op het besluit van de Europese leiders om reizen naar de Schengenzone drastisch te beperken. Wat betekent dit voor Nederlanders die zich momenteel in het buitenland bevinden? Daarover praat president-directeur van KLM Pieter Elbers over. Financieel journalist bij de Telegraaf Martin Visser schuift hierover ook aan.

Vanmiddag is naar buiten gebracht dat het Eurovisie Songfestival in Rotterdam niet kan doorgaan vanwege de coronacrisis. Wat zijn de financiŽle gevolgen hiervan? Voorzitter van de NPO Shula Rijxman en hoofdproducent van het festijn Sietse Bakker aan.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus en xander van der wulp te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 18 maart 2020 werd uitgezonden op woensdag 18 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie