Uitzending
Op1 - 17 maart 2020

17 maart 2020

Op1

17-3-2020

| 514 x bekeken | 0 reacties
5
De hele wereld is in de ban van het nieuwe coronavirus COVID-19. De economische gevolgen van de zware maatregelen zijn nu al voelbaar, verschillende landen gaan op slot en de sportzomer lijkt ook niet door te gaan.

Het kabinet kondigt deze middag een steunpakket met maatregelen aan om de negatieve economische gevolgen van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat schuift aan om te praten over dit pakket, dat bedrijven en zzp'ers die hun deuren moesten sluiten te helpen. Hoe kunnen zij de komende maanden overeind blijven? Economieverslaggever Martin Visser van de Telegraaf vertelt hier meer over. Hij bespreekt de kracht en zwakte van de maatregelen en politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings praat ons bij over het politieke draagvlak.

Viroloog Jaap Goudsmit is dé specialist op het gebied van SARS, hiv en aids. Hij benadrukt het belang van onderzoek naar het nieuwe coronavirus COVID-19, wil je het aan kunnen pakken.

De UEFA verplaatst het EK Voetbal naar 2021. De kans dat de Tour de France niet doorgaat is ook groot, en de Olympische Spelen zijn ook nog onzeker. Wordt het een sportzomer zonder sport? We praten erover met presentatrice van NOS Studio Sport Dione de Graaff, UEFA-bestuurslid Michael van Praag en voormalig tophockeyer Tom van 't Hek.

In deze uitzending van Op1 waren Dione de Graaff, Jaap Goudsmit, Joost Vullings, Michael van Praag en Tom van 't Hek te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 17 maart 2020 werd uitgezonden op dinsdag 17 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie