Uitzending
Op1 - 19-8-2020

19-8-2020

Op1

351 x bekeken | 0 reacties
5
Vorige week liep de helft van de Tweede Kamer weg toen het over meer salaris voor de zorg ging. Vandaag ging de Kamer in de herkansing. Politiek analist Peter Kee is erbij en schuift aan om erover te praten.

Omdat de politiek wegliep zijn verpleegkundigen letterlijk vandaag naar de politiek gelopen. Ze voelen zich een speelbal en niet serieus genomen. Stella Salden van NU'91 en ic-verpleegkundige Nico Garstman zijn woedend. Samen zijn ze te gast.

Viroloog Anne Wensing bespreekt het nut van de nieuwe corona-maatregelen: Niet meer dan zes mensen thuis uitnodigen. Kun je dat wel afdwingen?

Vandaag ging de bevolking van Wit-Rusland weer massaal de straat op om te demonstreren voor het vertrek van president Loekasjenko. Na een paar dagen van relatieve rust, trad de politie toch weer fors op. Vecht Loekasjenko voor zijn positie? Derk Sauer, uitgever van de Moscow Times, schuift aan om erover te praten.

Auto's in brand, vuurwerkbommen en schade aan winkelpanden en bushokjes. Grote steden zoals Den Haag, Rotterdam en Utrecht gaan deze week gebukt onder grote groepen rellende jongeren. Waar komt dit gedrag vandaan en belangrijker nog, hoe kan het gestopt worden? Daarover praten we met imam Yassin Elforkani en Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond.

Na elf succesvolle seizoenen stopt Zondag met Lubach. Arjen Lubach schrijft dat in zijn openhartige boek 'Stoorzender', dat vandaag verscheen. Zondag met Lubach zette de afgelopen jaren veel thema's op de kaart: Van de sleepwet tot slachthuizen en van tabaksindustrie tot treinschaamte. Arjen is te gast om te praten over zijn boek en, uiteraard, over dat wat iedereen eruit haalt: waarom Zondag met Lubach stopt.

In deze uitzending van Op1 waren Arjen Lubach en Derk Sauer te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 19 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee