Uitzending
Op1 - 17-8-2020

17-8-2020

Op1

379 x bekeken | 0 reacties
4
Vandaag en later deze week gaan de scholen in het basis- en voorgezet onderwijs in de regio Noord-Nederland weer open, met voor het eerst weer volle klassen. De afgelopen weken was er grote onrust over de coronamaatregelen, vooral over de ventilatie: zijn de scholen wel goed voorbereid? Arie Slob, minister van Onderwijs, legt uit wat hij gedaan heeft om de scholen te helpen de veiligheid en gezondheid van leerlingen en leraren te garanderen.

Ernst Kuipers, voorzitter Landelijke Netwerk Acute Zorg, maakt zich zorgen om de oplopende coronacijfers en heeft angst voor een tweede golf. Hij hamert erop zelfs bij een onschuldig ogende snotneus thuis te blijven en te testen. Want ook de IC-beddenbezetting kruipt gestaag omhoog. Hij is te gast.

Het is al dagen onrustig in Den Haag en Utrecht. Bij talloze rellen is de politie in aanraking gekomen met onruststokende jongeren die zich vanwege maandenlange verveling, de hittegolf en uitzichtloze coronacrisis, misdragen. Martin Sitalsing, hoofdcommissaris van de Politie-Eenheid Midden-Nederland, is te gast. Hoe is het nu met de onrust?

Vandaag werd vakbondsbestuurder Liane den Haan voorgedragen als lijsttrekker van 50Plus. Wat beweegt haar om de fakkel bij de ruziŽnde ouderenpartij over te nemen?

Voor de negende dag op rij zijn in de Wit-Russische hoofdstad Minsk massa's mensen op de been om te demonstreren tegen president Loekasjenko en voor nieuwe verkiezingen. Evgeniy Levchenko, zelf geboren in OekraÔne dat net als Wit-Rusland lange tijd onderdeel was van de Sovjet-Unie, schuift aan. Hoe is zijn band met Wit-Rusland en hoe beoordeelt hij de situatie daar?

Barbara Barend over de afstraffing van FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League (8-2 tegen Bayern MŁnchen) en de positie van Luis SuŠrez. Komt hij terug bij Ajax?

In deze uitzending van Op1 waren Arie Slob, Barbara Barend en Evgeniy Levchenko te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 17 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee