Uitzending
Op1 - 11 april 2024

11 april 2024

Op1

11-4-2024

| 422 x bekeken | 0 reacties
4
MAX-baas Jan Slagter en staatssecretaris van Cultuur en Media Fleur Gräper over de toekomst van de NPO
Donkere wolken pakken zich samen boven het Mediapark. De formerende partijen vinden dat het wel een tandje minder kan bij de NPO. Dat bleek vandaag tijdens het debat in de Tweede Kamer. MAX-baas Jan Slagter maakt zich ernstig zorgen en schuift vanavond aan bij Op1, samen met staatssecretaris van Cultuur en Media Fleur Gräper.

SP-leider Jimmy Dijk en beursmiljonair Marcel Melis over of de allerrijksten meer belast moeten worden
De EU mist jaarlijks 286 miljard euro aan inkomsten, omdat de superrijken te weinig belasting betalen, zegt Oxfam Novib. Een bedrag dat vergelijkbaar is met de gehele Finse economie. Maar is het extra belasten van de allerrijksten wel een goed idee? SP-leider Jimmy Dijk is hiervan overtuigd en is vanavond te gast bij Op1 samen met beursmiljonair Marcel Melis.

Onderzoekers van het NFI Lex Meulenbroek, Martin Janssen, Irene Kuiper en Benno Jacobs over 25 jaar revolutionaire opsporingstechnieken van het NFI
Van DNA tot PGP-telefoons tot crystal meth-labs… De revolutionaire opsporingstechnieken van het NFI zorgden voor vele doorbraken in onopgeloste moordzaken. Dit jaar bestaat het instituut 25 jaar. Vanavond een tafel vol onderzoekers van het NFI over de ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar: Lex Meulenbroek, Martin Janssen, Irene Kuiper en Benno Jacobs schuiven aan.

In deze uitzending van Op1 waren Irene Kuiper en Jan Slagter te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 11 april 2024 werd uitgezonden op donderdag 11 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie