Uitzending
Op1 - 8 april 2024

8 april 2024

Op1

8-4-2024

| 335 x bekeken | 0 reacties
4
Lee Towers zingt zijn beroemde hit voor de laatste keer bij de start van de marathon in Rotterdam
Het optreden van Lee Towers voor de start van de NN Marathon Rotterdam is een iconisch ritueel geworden, waarbij hij met zijn vertolking van ‘You Never Walk Alone’ de deelnemers een hart onder de riem steekt. Op 14 april zal Lee Towers voor de laatste keer deze beroemde hit zingen aan de startstreep van de marathon in Rotterdam. Vanavond bij Op1 blikken we met hem terug op deze bijzondere traditie.

Ruurd Jelle van der Leij en Nienke Beintema over hun fascinatie voor de zeearend
De majestueuze zeearend was lange tijd zeldzaam in Nederland. Sinds hun terugkeer in 2006, is het aantal zeearenden echter gestegen. Dit seizoen broeden er voor het eerst vier paar rond het Zwarte Meer. Gaan we deze imponerende vogel op steeds meer plekken spotten? Vanavond bij Op1 delen ecoloog en documentairemaker Ruurd Jelle van der Leij en bioloog en wetenschapsjournalist Nienke Beintema hun fascinatie voor ’s werelds grootste roofvogel.

Randy Knol en Bert Homan over Middel X
Randy Knol is voorzitter van Stichting “Ximena’s Vlinder”. Hij verloor zijn 19-jarige dochter aan Middel X en klaagt nu de Nederlandse staat aan. Knol wil een verbod op het zelfdodingspoeder. Bert Homan, bestuurslid van de Coöperatie Laatste Wil, wil dergelijke middelen juist niet verbieden. Hij vindt dat mensen zelf mogen beslissen over hun einde. Beiden zullen vanavond te gast zijn bij Op1.

Naomi Mestrum over het toenemend antisemitisme in Nederland.

Het aantal antisemitische incidenten is afgelopen jaar explosief gestegen, blijkt uit nieuw onderzoek van het Centrum Informatie en Documentatie Israël. De fractieleiders in de Tweede Kamer kwamen laatst al met een gezamenlijke verklaring tegen antisemitisme, maar volgens CIDI-directeur Naomi Mestrum moet het niet bij woorden blijven. Ze pleit voor een doortastende aanpak. Vanavond bij Op1 legt Mestrum uit welke maatregelen er genomen moeten worden om het antisemitisme terug te dringen.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 8 april 2024 werd uitgezonden op maandag 8 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie