Uitzending
Op1 - 10 april 2024

10 april 2024

Op1

10-4-2024

| 370 x bekeken | 0 reacties
4
Evgeniy Levchenko en Iris Koppe over de oorlog in Oekra´ne
Dagelijkse bommenregens zijn aan de orde van de in Oekra´ne. Journalist Iris Koppe volgt voor haar rubriek in de Volkskrant het dagelijks leven van de Oekra´ense Elena en vertelt vanavond bij Op1 over het leven in oorlogstijd. Wat moet er gebeuren om de oorlog de stoppen? Evgeniy Levchenko doet een oproep aan het Westen: steun Oekra´ne, kom in actie!

50 jaar Nits! Te gast: zanger Henk Hofstede, drummer Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips
Een brand vernietigde alles wat ze hadden, maar ze zijn er weer. Ze vieren hun jubileum dit jaar met een nieuw album en een Europese Concerttour. Zanger Henk Hofstede, drummer Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips zijn vanavond te gast en vertellen over een halve eeuw Europese Rock.

BioStabil: wonderhanger, of een onzinproduct?
Een magnetische ketting met yin-yang-teken die twintig jaar geleden bij veel mensen om de nek hing. Werkt het? En waarom waren Radar en Santanera twintig jaar lang in rechtszaken verwikkeld? In de podcast De Ketting van Santanera duiken RTL Nieuws journalisten DaniŰl Youssef en Sven van Diepen in het verhaal achter de hanger. Vanavond schuiven ze aan bij Op1 samen met Tineke de Nooij, die de ketting destijds promootte.

Hoofdonderzoeker Clemens van Blitterswijk over wetenschappelijke doorbraak
Menselijke tweelingembryoĺs opwekken zonder dat er sperma, eicellen of een baarmoeder aan te pas komt. Wetenschappers van het Maastrichtse MUMC en het biomedische MERLN instituut zijn erin geslaagd! Moeten we dit willen? En wat betekent dit voor de wetenschap? Vanavond vertelt hoofdonderzoeker Clemens van Blitterswijk er alles over aan tafel bij Op1.

In deze uitzending van Op1 waren Evgeniy Levchenko, Henk Hofstede, Iris Koppe, Rob Kloet, Robert Jan Stips en Tineke de Nooij te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 10 april 2024 werd uitgezonden op woensdag 10 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie